top of page

Min motivation kommer med posten!

Uppdaterat: 2 nov. 2023

För några veckor sedan var jag på en scrapbooking-weekend med en god vän till mig, Robyn. Vi pratade om våra familjer och hon berättade om något sin mormor brukade säga när hon:

Postlåda - motivation kommer med posten
  • inte ville göra någonting men skulle göra det snart,

  • inte var färdig med men skulle göra klart det, eller

  • hade glömt men skulle göra det snart.

Hon sa, ”Den kommer med posten!”


Jag fattade precis vad hon menade och skrattade högt och länge. Tydligen var posten i England (så som i Kanada) mycket långsam. Om man skickade någonting med posten så tog det evigheter att komma fram, om det kom fram överhuvudtaget.

Och så började jag tänka på min egen motivation till att börja träna. Alltså DEN kommer med posten!


Problemet är att motivation inte är något som kommer med posten. Man kan inte få det av någon. Motivation anses da inte vara en statisk eller fast egenskap eller attribut, nagonting som en person antingen har eller inte.


Istallet ses motivation som en arbetsuppgift och nagot som kan paverkas genom samtal. En persons motivation kan ocksa paverkas av miljon hen befinner sig i (t.ex. arbete- och hemmiljon) och av personer runt omkring dem (t.ex. larare, vanner och familj).


Så hur påverkar du motivation?


Vi kan alla behöva lite hjälp då och då att prata kring motivation. Är du nyfiken kring hur du kan påverka en annans motivation till förändring kolla in mina tjänster här.


Må gott!

Jennifer

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page