top of page
Lighthouse Conversations från NovoVia Consulting. Making MI accessible to alla.
 • Instagram
 • Facebook
Lighthouse Conversations Logo

Att göra Motiverande samtal (MI) tillgängligt för alla

Vill du lära dig att uppmuntra en fåordig tonåring att öppna sig och kommunicera med dig?

Du får redskap för hur du respektfullt kan få igång bättre och autentiska samtal för att kommunicera med en tonåring och undviker därmed konflikter.

Är du orolig för en tonåring som fattar felaktiga val och riskerar hamna på fel väg?

Förebygg negativa handlingar och lös potentiella destruktiva beteenden genom att proaktivt stärka en tonårings psykiska välbefinnande och motståndskraft.

Hittade du alkohol eller droger hos en tonåring och behöver hjälp med att prata med dem om det?

Använd en beprövad metod för att förmedla empati, stödja självbestämmande och öka tonåringens motivation för förändring.

Finns det en tonåring i din närhet som lider av depression eller har självmordstankar?

Låt oss hjälpa till med beprövade samtalsmetoder som har visat sig öka motivation och förändra ohjälpsamma tanke- och beteendemönster.

MI förändrar liv

Att som utbildare få använda MI för att främja välbefinnande hos personer med en hjälpande profession samt ute på organisationer är det jag brinner för och jag ser verkligen hur MI har en stor positiv inverkan. MI är inte bara en välbeprövad kommunikationsstil, jag har personligen sett hur MI förändrar liv för de som bli bemötta på det sättet (oavsett om det är hos en utbildningsdeltagare eller en privat coachingklient). I och med detta vill jag vara drivande i att sprida MI och dess positiva inverkan till så många människor som möjligt.

Jag utvecklade Lighthouse Conversations av just den anledningen. Syftet är att göra MI:s respektfulla och motiverande kommunikationsstil lätt för alla att kunna använda. Jag vill hjälpa dig bli ett fyrtorn som vägleder andra i behov och förhoppningsvis även göra världen till en ännu bättre plats.

Motiverande samtal (MI) är en beprövad samtalsapproach som hjälper dig skapa de rätta förutsättningarna som behövs för att utveckla och fördjupa en positiv relation med människor i din närhet. MI:s respektfulla kommunikationsstil, förhållningssätt och anda gör kommunikation med andra människor mer effektiv.

Förändring med hjälp av Motiverande samtal (MI)
Vägledande samtal mellan en vuxen och tonåring

Vägledande samtal med tonåringar


Det är aldrig för sent att förändras!

Under många år har jag arbetat med vuxna som mår psykiskt dåligt, missbrukar och begår brott. Jag har också fått äran att se när dessa individer gör livsförändringar, stora som små.

 

Påverka innan det går för långt

Ofta från tidig ålder kämpade mina klienter med sin psykiska hälsa och skolgång, drack och använde droger, hängde med "fel" kompisgäng och ”busade” sig till kontakt med polisen. Deras avvikande beteende eskalerade under tonåren och när jag fick möjligheten att träffa dem hade det hunnit gå väldigt långt och deras beteende hade blivit destruktivt. Denna nedåtgående spiral är precis det som jag vill påverka och förhindra!  Jag bjuder in dig till att också engagera dig tidigt och hjälpa tonåringar som visar tecken på oroväckande beteende innan det går långt.

Vi behöver alla hjälpas åt för att kunna göra skillnad för barn och tonåringar innan det går för långt!

Lighthouse Conversations ger verktyg till vuxna för att lyckas


Det är genom positiva relationer och effektfulla samtal med trygga vuxna som vi hjälper tonåringar genom en av de mest utmanande och underbara tiderna i deras liv. Trygga vuxna i ett tonårings liv liknar en fyr, som oavsett väder står stadigt på klippan och guidar båtar till säkerhet. Vi vuxna är fyren på klippan, och våra roller och vårt ansvar är att vägleda tonåringar.

 

Hjälpsamma strategier för att:

 • Öka ditt självförtroende för att bättre stödja tonåringar

 • Fördjupa din relation med tonåringar

 • Ha effektivt och meningsfullt samspel med tonåringar

 • Ingripa tidigare innan en tonåring hamnar på fel väg

 • Njuta av långvariga förändringar

 •  

  Genom Lighthouse Conversations erbjuder NovoVia Consulting dessa verktyg som bok och e-kurs samt genom enskilda samtal. Lighthouse Conversations ger dig möjligheten att ta till dig kunskapen i egen takt och hjälper dig att vägleda tonåringar genom livets utmaningar med hjälp av konstruktiva och positiva samtal, vilket stödjer långvariga och positiva förändringar hos tonåringar.

  Denna bild är från Karin Bergdahls Gotland Collection - Beacon of Light. Kolla in hennes vackra bilder och målarkurser.

  Denna bild är från Karin Bergdahls Gotland Collection - Beacon of Light. Kolla in hennes vackra bilder och målarkurser här.

  bottom of page